Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Opening cafetaria voor bezoekers

Beste mantelzorger, familielid, contactpersoon

De Vlaamse overheid kondigde eind vorige week verdere versoepelingen aan van de bezoekregelingen in woonzorgcentra.

Zoals steeds de afgelopen maanden hebben we ook nu de richtlijnen goed bestudeerd en geanalyseerd, zodat we kunnen zorgen voor een veilige omgeving voor cliënten en medewerkers.

Goed nieuws! Vanaf maandag 13 juli 2020 hoeft er bij het bezoek op de kamer geen afstand meer gehouden te worden. Knuffelen kan weer!
In functie van veiligheid blijft het dragen van een mondneusmasker evenwel noodzakelijk, zowel op de kamer als in de rest van het woonzorgcentrum.

Vanaf maandag 13 juli 2020 zal het buurtrestaurant weer opengaan. We zorgen ervoor dat dit op een veilige manier kan verlopen. De buurtbewoners volgen de richtlijnen en dragen een mondneusmasker, ontsmetten de handen en registreren zich aan de inkom.
Tevens zal de cafetaria voor cliënten en hun bezoekers beperkt openen op drie dagen per week. Voor elke afdeling zal de cafetaria op één dag toegankelijk zijn:
- Maandag voor de afdeling BERKENHOF (verdieping 2)
- Donderdag voor de afdeling WILGENHOF (verdieping 1)
- Vrijdag voor de afdeling LINDENHOF en EIKENHOF (verdieping 0)

Voor alle duidelijkheid, de kamerbezoeken en wandelingen kunnen nog steeds voor alle cliënten doorgaan op weekdagen van 14 uur tot 17 uur, op woensdag van 14 uur tot 18.30 uur en op zaterdag van 14 uur tot 16.30 uur.
Graag geven we mee dat de trouwe viervoeter, een hond, opnieuw welkom is in het woonzorgcentrum.

Voor de cliënten van Het Elzenhof kan de gemeenschappelijke ruimte De Living opnieuw gebruikt worden. Voorlopig vragen we om nog niet naar de cafetaria te komen in de namiddag om een kruising met cliënten van het woonzorgcentrum te vermijden.

We rekenen erop dat iedereen de afspraken blijft respecteren en goed zorg draagt voor elkaar. Een goede handhygiëne, voldoende afstand en een mondneusmasker horen daar altijd bij.

We hopen met deze nieuwe versoepeling tegemoet te komen aan de wensen van cliënten en familieleden. Bij deze vragen we, moest u dit nog niet hebben gedaan, om de digitale bevraging voor familie in te vullen die in een vorig schrijven werd toegelicht. Uw stem is belangrijk. Jij telt!

Hou zeker de website www.sintvincentius.be of de Facebookpagina in de gaten voor de nieuwsberichten en afspraken. Bij vragen of bezorgdheden kan u mailen naar infocorona@exalta.be.

Met vriendelijke groet

Wouter Sonneville
Algemeen Directeur

De brief voor de familie kan u hier nalezen.


Vorig bericht: Geen bezoekdag op 21 juli 2020 Volgend bericht: Bevraging naar aanleiding van de coronacrisis
WZC Sint-Vincentius vzw © 2022
Webdesign thinline.be