Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Resultaten na de testing bij cliënten en medewerkers

Beste cliënt, familie, vertegenwoordiger, vrijwilliger

In de loop van het weekend ontvingen we de resultaten van de testing die afgelopen vrijdag 11 december 2020 werd uitgevoerd bij cliënten en medewerkers.
Op 220 afnames testten 29 cliënten en 6 medewerkers positief.
Op het Eikenhof zijn er 20 cliënten besmet, in de zustergemeenschap zijn er 4 besmettingen en op het Berkenhof zijn er 5 besmettingen. Op het Wilgenhof zijn er géén besmettingen gekend.
Alle betrokken mantelzorgers worden in de loop van zondag 13/12 verwittigd.
Van de besmette cliënten zijn er twee cliënten echt ziek.

Gelukkig is er ook wat goed nieuws, alle overige mensen vertonen geen of milde symptomen. 

Ons noodplan werd geactiveerd en dit weekend kwam het uitbraakteam samen. Volgende maatregelen en acties zijn lopende of worden voorbereid:

- Het Eikenhof wordt volledig ingericht als Covid-19-afdeling. Mogelijks kan dit betekenen dat uw familielid tijdelijk een andere kamer zal betrekken. Mocht dit nodig zijn, zal hierover persoonlijk contact worden opgenomen. Voor de inrichting en organisatie van deze Covid-19-afdeling werken we samen met het ziekenhuis AZ Alma.
- De bezoekregeling wordt jammer genoeg volledig opgeschort, in ieder geval al tot vrijdag18 december. Op woensdag 16 december worden alle cliënten en medewerkers opnieuw getest.
- Voor de uitwisseling van de persoonlijke was installeren we opnieuw een vaste regeling. De was kan uitgewisseld worden op dinsdag en donderdag van 13u30 tot 17u30

Samen met ons, bent u allicht geschrokken van het aantal besmettingen. Bij het omgaan met deze uitbraak worden we gelukkig goed ondersteund. Onze coördinerend en raadgevend arts Dr. Haegens en het ziekenhuis AZ Alma zijn belangrijke partners. We staan ook in nauw contact met het Agentschap Zorg en Gezondheid om ons te begeleiden.

We volgen de situatie uiteraard nauwgezet op en zullen u geregeld een update bezorgen over de stand van zaken in het woonzorgcentrum. Er volgt vrijdag 18 december zeker een nieuwe communicatie.
Bij vragen kan u ons steeds contacteren. We begrijpen dat u bezorgt bent en graag bijkomende informatie wil vragen via telefoon. Om de goede werking van de afdeling te waarborgen willen we vragen om uw telefoontje in te plannen tussen 13u en 15u
Informatie is steeds op de website www.sintvincentius.be of de Facebookpagina na te lezen. Bij vragen of bezorgdheden kan u nog steeds gebruik maken van het e-mailadres infocorona@exalta.be.

Met vriendelijke groet


Wouter Sonneville
Algemeen Directeur

De brief kan u hier nalezen.


Vorig bericht: Opstarten Covid-19-afdeling Volgend bericht: Covid-19-besmettingen in Exalta | Sint-Vincentius
WZC Sint-Vincentius vzw © 2022
Webdesign thinline.be