Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Sneltesten bij bezoek

Beste familie, vertegenwoordiger, vrijwilliger

Recent besliste de Vlaamse Regering om sneltesten ter beschikking te stellen voor bezoekers van woonzorgcentra. De Vlaamse regering nam deze beslissing mede om te voorkomen dat woonzorgcentra massaal de deuren zouden sluiten met de opkomst van nieuwe varianten van het coronavirus.

De bezoekregeling binnen het woonzorgcentrum is op dit moment beperkt. We zullen deze beperkte bezoekregeling aanhouden, maar zien op dit moment nog geen redenen om opnieuw verder te verstrengen.

Rekening houdend met het feit dat sneltesten enkel een correct testresultaat geven wanneer er getest wordt bij personen met Covid-19-symptomen, werd in overleg met de coördinerend en raadgevend arts beslist om geen AG-sneltesten te gebruiken in het kader van de bezoekersregeling. De bezoeker kan immers NIET langskomen als hij/zij symptomen vertoont. Mogelijks gaan we de sneltesten wel gebruiken voor externe personen op de verhuisdagen.

We willen van deze gelegenheid gebruik maken om nogmaals op te roepen om deze afspraak zéér strikt op te volgen in functie van de veiligheid van alle cliënten en medewerkers. Kom zeker niet op bezoek indien u symptomen heeft die mogelijks wijzen op Covid-19.

Graag brengen we u op de hoogte van de collectieve testmomenten van cliënten en medewerkers die eerder negatief testten. We zijn heel blij u te kunnen melden dat zowel op 30 januari als op 4 februari 2021 niemand positief testte. De laatste Covid-19-afdeling met 12 cliënten op het Berkenhof wordt aanstaande dinsdag 9 februari 2021 stopgezet. We hopen op 16 en 17 februari 2021 coronavrij te verhuizen naar de nieuwbouw van Exalta | Sint-Vincentius.

Als u vragen hebt, aarzel niet om te mailen naar infocorona@exalta.be.

Met vriendelijke groet                                                        

Wouter Sonneville                   Dr. Patrick Haegens
Algemeen directeur                 Coördinerend en raadgevend arts

U kan de brief hier nalezen in een PDF-document.


Vorig bericht: Afspraken verhuis - deel 2 Volgend bericht: Tweede vaccinatie cliënten en medewerkers
WZC Sint-Vincentius vzw © 2022
Webdesign thinline.be