Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Stand van zaken Covid-19 besmettingen

Graag informeren we u terug over de stand van zaken met betrekking tot Covid-19 in het WZC Exalta | Sint Vincentius.

Op woensdag 26 januari werden terug alle cliënten getest. Op de Schooldreef (gelijkvloers) werd 1 bewoner positief getest. Op de wegels (eerste verdiep) zijn er geen besmette cliënten meer. Op de straten (2de verdiep) is op vandaag nog 1 positieve cliënt. Voor de positieve cliënten werden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen.

We kunnen dan ook het goede nieuws melden dat we preventief geen collectieve testing meer zullen doen. Uiteraard blijven we testen bij eventuele symptomen.

We blijven wel nog even voorzichtig. Alle cliënten kunnen terug de maaltijd nemen in de leefruimte, maar op de Wegels en Straten vragen we om de afstand van 1,5 m tussen de cliënten te respecteren. We vragen eveneens om deze week nog niet bij elkaar op de kamer te zitten.

Het bezoek is verder mogelijk op de kamer tot max. 2 personen tegelijkertijd. De cliënt én bezoeker dragen continu een chirurgisch mondneusmasker.
Bij de besmette cliënten kan er één vaste bezoeker twee keer per week een kort bezoek brengen. De bezoeker zal gevraagd worden om beschermende kledij aan te trekken (masker, schort, handschoenen).

De cafetaria en het sociaal restaurant ’t Vaardeken blijven gesloten tot en met maandag 7 februari. 

We blijven uiterste voorzichtigheid vragen en het respecteren van de hygiënische maatregelen: strikte handhygiëne toepassen, afstand houden en steeds op een correcte wijze een chirurgisch mondneusmasker dragen tijdens het bezoek op de kamer (vanaf de leeftijd van 6 jaar).


Vorig bericht: Thuisbezoek bij familie Volgend bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen
WZC Sint-Vincentius vzw © 2022
Webdesign thinline.be