Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Stand van zaken Covid-19 besmettingen

Graag informeren we u terug over de stand van zaken met betrekking tot Covid-19 in het WZC Exalta | Sint Vincentius.

Op woensdag 19 januari werden terug alle cliënten en alle medewerkers getest. Op de dreven (gelijkvloers) zijn vandaag geen positieve cliënten meer. Ook op de wegels (eerste verdiep) is er momenteel nog 1 positieve cliënt.  Op de straten (2de verdiep) zijn op vandaag nog 2 positieve cliënten.
Er is op vandaag nog 1 medewerker afwezig t.g.v. een covid-besmetting.

Na het crisisoverleg deze morgen, werden onderstaande afspraken gemaakt inzake het bezoek, waarbij we zoveel mogelijk rekening willen houden met het welzijn van de cliënten.
- Bij alle cliënten op alle afdelingen is er terug bezoek mogelijk op de kamer tot max. 2 personen tegelijkertijd.
- In afwachting van de resultaten van de volgende testing, blijven de cliënten van de Kapelwegel en Kerkwegel alsook De Vijverstraat en Dorpstraat maximaal op hun kamer. Zij hebben zeker de mogelijkheid om eens te wandelen op de gang, even in de zithoek te zitten of een wandeling buiten te maken (met familie of medewerker).
- Bij de besmette cliënten kan er één vaste bezoeker twee keer per week een kort bezoek brengen. De bezoeker zal gevraagd worden om beschermende kledij aan te trekken (masker, schort, handschoenen).

De cafetaria en het sociaal restaurant ’t Vaardeken blijven gesloten tot en met maandag 31/1.

Op woensdag 26 januari worden terug alle cliënten getest. Medewerkers worden niet getest daar er geen positieve medewerkers bij de vorige testing.
Op maandag  31  januari brengen we jullie verder op de hoogte over de stand van zaken. 

We blijven uiterste voorzichtigheid vragen en het respecteren van de hygiënische maatregelen: strikte handhygiëne toepassen, afstand houden en steeds op een correcte wijze een chirurgisch mondneusmasker dragen tijdens het bezoek op de kamer! (vanaf de leeftijd van 6 jaar).


Vorig bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen Volgend bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen
WZC Sint-Vincentius vzw © 2022
Webdesign thinline.be