Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Stand van zaken Covid-19 besmettingen

Graag informeren we u terug over de stand van zaken met betrekking tot Covid-19 in het WZC Exalta | Sint Vincentius.

Op donderdag 13 januari werden terug alle cliënten en alle medewerkers getest. Op de dreven (gelijkvloers) zijn vandaag 6 positieve cliënten. Op de straten (2de verdiep) zijn op vandaag nog 4 positieve cliënten. Ook op de wegels (eerste verdiep) werden helaas 2 cliënten positief getest.

Er zijn nu 5 medewerkers van de verschillende diensten positief getest.

De nodige maatregelen werden getroffen naar de cliënten hun familie en de medewerkers toe.

Na het crisisoverleg deze morgen, werden onderstaande afspraken gemaakt inzake het bezoek, waarbij we zoveel mogelijk rekening willen houden met het welzijn van de cliënten.
- Op het gelijkvloers Schooldreef en Lindendreef kan vanaf heden dagelijks 1 bezoeker langs komen, ook in het weekend. We vragen bij voorkeur in de namiddag langs te komen.
- Op Kapelwegel en Kerkwegel (1ste verdiep) alsook op de Vijverstraat en Dorpstraat (2de verdiep) is verder bezoek mogelijk op de kamer tot max. 2 personen tegelijkertijd. Alle cliënten blijven maximaal op hun kamer om verdere besmetting te voorkomen.
- Bij de besmette cliënten kan er één vaste bezoeker één keer per week een kort bezoek brengen. De bezoeker zal gevraagd worden om beschermende kledij aan te trekken (masker, schort, handschoenen).

De cafetaria en het sociaal restaurant ’t Vaardeken blijven gesloten tot en met maandag 24/1.

Op woensdag 19 januari worden terug alle cliënten en medewerkers getest.
Op vrijdag 21 januari brengen we jullie verder op de hoogte over de stand van zaken. 

We blijven uiterste voorzichtigheid vragen en het respecteren van de hygiënische maatregelen: strikte handhygiëne toepassen, afstand houden en steeds op een correcte wijze een chirurgisch mondneusmasker dragen tijdens het bezoek op de kamer (vanaf de leeftijd van 6 jaar).


Vorig bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen Volgend bericht: Aanpassing Verklaring op eer
WZC Sint-Vincentius vzw © 2022
Webdesign thinline.be