Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Stand van zaken Covid-19 besmettingen

We informeren u terug over de stand van zaken met betrekking tot Covid-19 in het woonzorgcentrum Exalta | Sint-Vincentius.

In de straten, op het tweede verdiep, zijn er momenteel 6 positieve cliënten. In de dreven, gelijkvloers, zijn er momenteel 13 positieve cliënten.
Er zijn 6 medewerkers van verschillende diensten positief.
De nodige maatregelen werden getroffen naar de cliënten, hun familie en de medewerkers toe.

Om op een goede manier om te gaan met deze situatie hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt omtrent het bezoek:
- op het gelijkvloers Schooldreef en Lindendreef is er mogelijkheid tot 1 bezoeker per dag van maandag tot vrijdag tussen 14 uur en 17 uur. Voor cliënten positief getest op Covid-19, wordt bezoek beperkt tot 2x/week. Deze families (1ste contactpersoon) zullen hiervoor een e-mail ontvangen om dit bezoek te plannen zodat de nodige ondersteuning kan geboden worden bij het dragen van het nodige beschermingsmateriaal (schort, FFP2-masker, face shield, handschoenen);
- voor de cliënten van de Kerkwegel en Kapelwegel (1ste verdiep) blijven de afspraken behouden: max. 2 bezoekers tegelijkertijd op kamer. Cafetariabezoek is mogelijk tot max. 4 personen aan een tafel. Door omstandigheden kan het zijn dat de cafetaria niet alle dagen open is maar dit wordt uitgehangen;
- cliënten in de Vijverstraat en Dorpstraat (tweede verdiep) blijven momenteel verder op hun kamer. Bezoek op de kamer is mogelijk tot maximaal 2 personen tegelijkertijd.

Voor positief geteste cliënten gelden dezelfde afspraken als bij positief geteste cliënten op de Schooldreef/Lindendreef.

Op donderdag 13 januari zullen we alle cliënten en alle medewerkers opnieuw testen.
Maandag 17 januari evalueren we de stand van zaken en brengen we u terug op de hoogte.


Vorig bericht: Aanpassing Verklaring op eer Volgend bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen
WZC Sint-Vincentius vzw © 2022
Webdesign thinline.be