Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Stand van zaken Covid-19 besmettingen

Beste familie, vertegenwoordiger, vrijwilliger

De testresultaten van maandag 11 januari 2021 zijn binnen. Er zijn nog een aantal cliënten en medewerkers besmet met Covid-19 maar onze wekelijkse teller begint te dalen. We komen op een keerpunt. Op dit moment zijn er nog 40 cliënten besmet en 7 medewerkers. Eén cliënt is gehospitaliseerd naar aanleiding van een coronabesmetting. We geven ook mee dat het aantal besmettingen in de groep van assistentiewoningen Elzenhof bij één cliënt is gebleven.

Goed nieuws! De Covid-19-afdeling op het gelijkvloers is opgeheven en het gewone leven komt daar nu stilletjes aan weer op gang. Dat verklaart ook waarom het aantal besmette cliënten sterk is gedaald. Enkele cliënten zullen terug naar hun eigen vertrouwde kamer op het gelijkvloers verhuizen van zodra het mogelijk is.

We blijven alert en volgen het aantal besmettingen bij cliënten en medewerkers op. Er komt een nieuwe collectieve testing op maandag 18 januari 2021 voor alle cliënten en medewerkers die eerder altijd negatief testten. Voorlopig is er nog geen bezoek mogelijk tot het aantal besmettingen verder daalt. We evalueren de bezoekmogelijkheden bij het ontvangen van de resultaten van deze testing.

De levering van de vaccins voor cliënten op 29 januari 2021 geven ons goede hoop. Alle cliënten die in aanmerking komen voor vaccinatie én die hier mee akkoord gaan, kunnen in die week gevaccineerd worden. We kijken uit naar een coronavrije tijd, al hebben we daarvoor nog even geduld nodig. Samen verSTERKen.

De informatie is op de website www.sintvincentius.be of de Facebookpagina na te lezen. Bij vragen of bezorgdheden kan u gebruik maken van het e-mailadres infocorona@exalta.be.


Met vriendelijke groet

Wouter Sonneville                    Coördinerend en raadgevend arts
Algemeen Directeur                  Dr. Patrick Haegens

De brief kan u op deze link nalezen.


Vorig bericht: Laat je vaccineren Volgend bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen
WZC Sint-Vincentius vzw © 2022
Webdesign thinline.be