Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Stand van zaken Covid-19 besmettingen

Beste familie, vertegenwoordiger, vrijwilliger

Graag geven we u een update hoe het staat met de uitbraak van het coronavirus in Exalta | Sint-Vincentius. We kregen de resultaten binnen van de laatste collectieve testing. Deze resultaten zijn jammer genoeg niet positief. De besmetting breidt verder uit op de afdeling het Wilgenhof (eerste verdiep) ondanks de grote inspanningen die geleverd worden. We plannen een nieuwe testing op maandag 11 januari 2021 om de uitbraak goed op te volgen.

Ondertussen zijn er 82 cliënten positief getest en 42 medewerkers. Eén test wordt opnieuw uitgevoerd omdat het resultaat mogelijks vals negatief is. Alle betrokken mantelzorgers zijn verwittigd. Op heden zijn er gelukkig geen bijkomende overlijdens. Een beperkt aantal cliënten zijn wel nog ernstig ziek. Een heel aantal cliënten herstellen ondertussen snel. Er is eveneens een besmetting bij één cliënt van de groep van assistentiewoningen Elzenhof vastgesteld.

Het begin van de uitbraak ligt ondertussen al enkele weken achter ons. Daarom bereiden we ons voor om de Covid-19-afdeling op het gelijkvloers in de loop van volgende week te sluiten.
Tevens zullen we volgende week ook verkennen of we voor een beperkt gedeelte van het woonzorgcentrum de bezoekregeling voorzichtig kunnen versoepelen.

Een eerste lading vaccins wordt op 29 januari 2021 geleverd in het woonzorgcentrum. Alle cliënten die in aanmerking komen voor vaccinatie én die hier mee akkoord gaan, kunnen in die week gevaccineerd worden.

De informatie is op de website www.sintvincentius.be of de Facebookpagina na te lezen. Bij vragen of bezorgdheden kan u gebruik maken van het e-mailadres infocorona@exalta.be. We vragen nog steeds bij een telefoongesprek om uw telefoontje in te plannen tussen 13 uur en 15 uur. Bedankt om hiermee rekening te houden.

Met vriendelijke groet


Wouter Sonneville
Algemeen Directeur

U kan de brief hier nalezen.


Vorig bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen Volgend bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen
WZC Sint-Vincentius vzw © 2022
Webdesign thinline.be