Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Stand van zaken Covid-19 besmettingen

Beste familie, vertegenwoordiger, vrijwilliger

Graag geven we u een update hoe het staat met de uitbraak van het coronavirus in Exalta | Sint-Vincentius.

Ondertussen zijn er 70 cliënten positief getest en 39 medewerkers. Alle betrokken mantelzorgers zijn verwittigd. Jammer genoeg moeten we ook melden dat 12 cliënten ondertussen overleden zijn. We voelen mee met de betrokken families.

Ons noodplan is nog steeds van kracht en het uitbraakteam komt op geregelde tijdstippen samen. Een herhaling van de algemene testing van niet-besmette cliënten en medewerkers ging door op donderdag 31 december.

Volgende maatregelen blijven nog steeds van kracht:
- De bezoekregeling wordt jammer genoeg tot nader order volledig opgeschort.
- Voor de uitwisseling van de persoonlijke was en boodschappen blijft de vaste regeling behouden. De was kan uitgewisseld worden op dinsdag en donderdag van 13u30 tot 17u30.

Op dinsdag 5 januari 2021 wordt opnieuw een collectieve testing georganiseerd voor zowel cliënten als medewerkers. Deze week werken we ook een scenario uit voor de afbouw (sluiting) van de Covid-19-afdeling op het gelijkvloers. Een eerste stap naar een meer ‘normale’ werking voor mensen die besmet geweest zijn.

We volgen de situatie uiteraard nauwgezet op en zullen u geregeld een update bezorgen over de stand van zaken in het woonzorgcentrum. Bij vragen kan u ons steeds contacteren. We begrijpen dat u bezorgd bent en graag bijkomende informatie wil vragen via de telefoon. Om de goede werking van de afdeling te waarborgen, vragen we om uw telefoontje in te plannen tussen 13 uur en 15 uur.

Informatie is steeds op de website www.sintvincentius.be of de Facebookpagina na te lezen. Bij vragen of bezorgdheden kan u nog steeds gebruik maken van het e-mailadres infocorona@exalta.be.

Met vriendelijke groet


Wouter Sonneville
Algemeen Directeur

De brief kan u hier nalezen.


Vorig bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen Volgend bericht: Vaccinatie - toestemming
WZC Sint-Vincentius vzw © 2022
Webdesign thinline.be