Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Testing op Covid-19

Naar aanleiding van drie positieve sneltests werden alle cliënten en medewerkers van het tweede verdiep getest met een PCR-test.
De drie cliënten bleken zoals verwacht positief, alle andere cliënten testten negatief. Omwille van hoogrisicocontacten blijven 4 cliënten nog even op de kamer in afwachting van een tweede negatieve test. Alle overige cliënten kunnen weer gewoon deelnemen aan het gemeenschapsleven maar we vragen wel nog om tot na het weekend op de afdeling te blijven (geen cafetariabezoek).

Tevens testte één cliënt op het gelijkvloers deze ochtend positief. We zullen vandaag alle cliënten en medewerkers testen.

Om met deze situatie om te gaan, zullen we het bezoek beperken, doch met voldoende oog voor het welzijn van onze cliënten:
- in afwachting van het resultaat op het gelijkvloers Schooldreef en Lindendreef schorten we het bezoek op tot de resultaten gekend zijn, alvast zeker tot morgenavond;
- bij de besmette cliënten kan er één vaste bezoeker één keer per week een kort bezoek doen. De bezoeker zal gevraag worden om beschermende kledij aan te trekken (masker, schort, handschoenen);
- bij de cliënten die een hoogrisicocontact hadden, kan er één vaste bezoeker één keer per dag een kort bezoek doen. De bezoeker wordt expliciet gevraag worden om steeds een chirurgisch mondneusmasker te dragen en voldoende afstand te houden.
Graag door te geven aan Tanja Meyvaert of Hilde Van Hecke wie de vaste bezoeker is.

We brengen jullie terug op de hoogte van zodra alle resultaten gekend zijn.

Nu de overheid beslist heeft om de quarantaineregels in de maatschappij te versoepelen, wordt het nog belangrijker om alle voorzorgsmaatregelen goed te respecteren. Was regelmatig uw handen, hou voldoende afstand en draag steeds uw chirurgisch mondneusmasker.


Vorig bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen Volgend bericht: Fijne feestdagen!
WZC Sint-Vincentius vzw © 2022
Webdesign thinline.be